İngiltere’de sürücüsüz arabalar basına tanıtıldı

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Trafik Eğitim CD

100trf egt cd

Trafik Personel Eğitimi, İlköğretim Öğrencileri, Bisiklet Sürücüleri Eğitimi, Otobüs, Kamyon, Servis Şoförleri Eğitimi, SRC Belgesi Eğitimi, devamını oku...

Sürücü Eğitim DVD

100dvdSürücü Kurslarında öğretmenlik yapanlar, Ehliyet almak isteyenler, Ehliyet sınavını bir seferde geçemeyenler, Trafik bilgim yetersiz diyenler, devamını oku...

Trafik ve Çevre Bilgisi CD

100soru cdTrafik ve Çevre Bilgisi Eğitimi sıralı konu anlatımlı hazırlanmış, video, resim ve animasyon destekli, MEB Müfredatına uygun özel olarak hazırlanmıştır, devamını oku...

Online Sınav CD

100soru cdEhliyet almak için hazırlananlar. Kitaptan okuyup anlamıyorum diyenler. M.E.B yaptığı birebir sınav soru sayısı ve zaman süreleri aynıdır. devamını oku...

surucusuz arabaİngiltere'de otomatik kontrol sistemi ve elektrikle çalışan sürücüsüz araçların tanıtımı yapıldı. Yüksek teknolojiye sahip araçlarda sürücüye ihtiyaç duyulmayacak ve otomotik fren sistemi ile güvenli ulaşım imkanı sunulacak.

Yerleştirilen sensör, radar ve kamera gibi sistemler araçların sürücü olmadan ve herhangi bir yere çapmadan seyahat etmesini sağlayacak.

Seyahat edilecek adres araçlardaki bilgisayar sistemine kodlanarak, yolculuk edilebilecek. İngiltere'nin Greenwich, Bristol, Milton Keynes ve Coventry bölge ve şehirlerinde başlayacak testlerde 3 farklı araç yola çıkacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen tanıtıma katılan İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakan Vince Cable AA'ya yaptığı açıklamada, araçların prototipleri için yaklaşık 20 milyon sterlin yatırım yapıldığını belirtti.

Araçların ileride trafiğe çıkabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydeden Cable, "Teknoloji şimdiden çok gelişmiş bir seviyede. Araçların trafiğe çıkması için gerekli bütün düzenlemeler, sigortacılık alanındaki düzenlemeleri eş güdümlü bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Türkiye ile işbirliğiyle ilgileniyoruz"

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin de elektrikli araç geliştirilmesi konusunda artan ilgisinin olumlu olduğunu belirten Vince Cable, “Türkiye ile tabii ki işbirliği yapmakla ilgileniyoruz. Ben bizzat son yıllarda Türkiye’de bulundum. Birlikte Türk şirketleri ile, Türk hükümeti ile işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Uzmanlığımızı paylaşmak isteriz” ifadelerini kullandı.

surucusuz araba

İngiltere Ulaştırma Bakanı Claire Perry ise, üç yıllık bir deneme süresinin sonunda sürücüsüz araçların geliştirilmesinin nihai aşamasına gelineceğini kaydetti.

Yakın zamanda sürücüsüz araçların ulaştırmada kullanılmaya başlanabileceğine işaret eden Perry, “Üretici firmalar 2020 yılında bu araçların yollara çıkmaya hazır olabileceğini söylüyor. Tam olarak zaman veremiyorum ama gelecek 10 yıl içerisinde bu teknolojiyi yollarda görebiliriz” dedi.

İngiltere’nin dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden olduğunu belirten Perry, “Trafik kazalarının yüzde 93’ü insan hatasından meydana geliyor. Bu, sigortacılık endüstrisi için de bir yük. Yolların bakımı ve güvenlik için çok büyük harcama yapıyoruz. Bu gideri azaltabiliriz. Yollarda güvenliği artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran
LONDRA
http://www.aa.com.tr/

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Kimler Online

261 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Üye Girişi

Ziyaretçi Sayısı

Bugün 3

Dün 100

Bu Hafta 263

Bu Ay 1418

Toplam 255499

Trafik Dedektifleri

trafik dedektifleri1

Stajyer Sürücülük Nedir?

Stajyer Sürücülerin Uyması Gerekli Kurallar Nelerdir?

detaylı bilgi için tıklayınız…

Çocuklar İçin

TRT Radyo Programları

Open in new window

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.

Trafik Kaza Haberleri

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com