Trafik Cezası Zamanında Ödenmezse Ne Olur?

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Trafik cezası ödeme işlemini yapmazsanız ne olur? İndirimli ve taksitli trafik cezası ödemek için ne yapılmalı, hepsi bu haberde. Trafik cezası zamanında öderseniz karlı çıkacağınız cezalar arasında. Trafik cezasını, zaman aşımına uğratırsanız her ay zamlanarak katlanır.

2016 başında zamlanacak olan trafik cezası tutarını geç öderseniz neyle karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Yada trafik cezası taksitlendirme için neler yapmanız gerektiğini?

Trafik cezası ödeme

Trafik cezası ödeme süresi yasal olarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse zaman aşımına giriyor ve her ay için %5 faiz uygulanıyor. Eğer trafik cezası ödeme işleminizi tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yaparsanız %25’lik bir indirimle trafik ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Trafik cezası tebliği nedir?

Trafik cezası tebliğ tarihi trafik cezasının işlendiği gündür. Eğer polis çevirmesinde trafik cezası yazıldıysa tebliğ tarihi polisin ceza yazdığı tarihtir. Eğer trafik polisi veya elektronik denetleme sistemi (EDS) tarafından bir trafik cezası yazıldıysa, trafik cezası tebliğ tarihi ceza bildiriminin kayıtlı adresinize ulaştığı tarihtir. Trafik cezası ödeme süreniz bu tarihten itibaren başlar.

 

Makalenin tamamını okumak için tıklayınız...

Kaynak: http://www.tasit.com/

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com