Sürücüsüz Otomobiller Ne Durumda?

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Trafik Eğitim CD

100trf egt cd

Trafik Personel Eğitimi, İlköğretim Öğrencileri, Bisiklet Sürücüleri Eğitimi, Otobüs, Kamyon, Servis Şoförleri Eğitimi, SRC Belgesi Eğitimi, devamını oku...

Sürücü Eğitim DVD

100dvdSürücü Kurslarında öğretmenlik yapanlar, Ehliyet almak isteyenler, Ehliyet sınavını bir seferde geçemeyenler, Trafik bilgim yetersiz diyenler, devamını oku...

Trafik ve Çevre Bilgisi CD

100soru cdTrafik ve Çevre Bilgisi Eğitimi sıralı konu anlatımlı hazırlanmış, video, resim ve animasyon destekli, MEB Müfredatına uygun özel olarak hazırlanmıştır, devamını oku...

Online Sınav CD

100soru cdEhliyet almak için hazırlananlar. Kitaptan okuyup anlamıyorum diyenler. M.E.B yaptığı birebir sınav soru sayısı ve zaman süreleri aynıdır. devamını oku...

Geleceğin teknolojisi olarak betimlenen sürücüsüz otomobillerin çalışmalarına pek çok firma tarafından devam ediliyor. Peki geleceğin teknolojisindeki son durum ne?


Sürücüsüz otomobil teknolojileri, içerisinde bulunduğumuz “Elektronik Çağ, İnternet Çağı vb.” dönemin en büyük teknolojilerinden biri olarak gözüküyor.

Bir sürücü gerekmeksizin çalışabilecek, otomatik pilot olarak bilinen, sürücü kontrolü olmadan kullanıcıların otomobil deneyimi yaşayacağı çözümler merakla bekleniyor.

Birçok firma, bu konuyu odaklarına alarak sürücüsüz otomobil teknolojileri konusundaki çalışmalarını sürdürüyorlar.

Test aşamasında sokaklarda sürücüsüz otomobillere rastlandığı düşünülürse, teknolojinin insanlığa sunulmasının çok sürmeyeceğini söyleyebiliriz.

Peki firmaların çalışmaları ne durumda? Piyasadaki rekabette kim önde gözüküyor? Firmaların sürücüsüz otomobil çözümlerindeki durumlarını ele aldık.

Google, Tesla, Audi, Mercedes ve birçok diğer firma, otomotiv departmanlarında son derece kapsamlı bir çalışma yürütüyorlar.

Kimi sürücüsüz otomobilini yapım aşamasında bekletirken, kimi çözümünü sokaklarda görücüye çıkarmış durumda. Firmaların rekabeti daha da kızışacak.

Google
Sürücüsüz otomobil piyasasının önemli oyuncularından biri olan Google, bu konuda ilk girişimde bulunan firmalardan biri olarak öne çıkıyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojileri kapsamında Ford Company ile işbirliğine giden firma, çalışmalarını Henry Ford’un torunlarıyla birlikte yürütüyor.

Ford’un otomobil konusundaki tecrübesi, Google’ın yazılım deneyiminin birleştiği noktada, ikili ilk sürücüsüz otomobillerini test aşamasına getirmiş durumdalar.

İngiltere ve ABD merkezli olmak üzere Google-Ford işbirliğindeki sürücüsüz otomobilleri görebiliyoruz. Hatta Google’ın sürücüsüz otomobili ilk kazasını dahi yaptı!

Tesla
Elektrikli otomobiller konusunda son dönemin en verimli otomobillerini kullanıcılarına sunan Tesla, 2016 yılının ilk çeyreği itibariyle sürücüsüz otomobil teknolojileri çalışmalarında da bulunacağını duyurdu.

Tesla Model S ve Model X çözümlerine uyarlanacağı düşünülen sürücüsüz otomobiller ile ilgili henüz detaylı bir bilgi bulunmuyor.

Elektrikli otomobiller konusundaki deneyimi ve müşteri memnuniyeti göz önüne alınırsa Tesla’nın sürücüsüz otomobil teknolojileri rekabetinde üst sıraları zorlayabileceğini söyleyebiliriz.


Audi
Alman otomobil devi, sürücüsüz otomobil teknolojilerinde tek başına yer almak istemeyen firmalardan biri olarak gözüküyor.

Almanya’nın önde gelen otomobil üreticileri Audi, Mercedes, BMW sürücüsüz otomobil çözümlerinde bir ortaklığa gitmeye hazırlanıyorlar.

Audi Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, henüz resmi bir ortaklı olmasa da, üç firma arasındaki girişimi doğrulayarak kullanıcıların yakında bu ortaklığın meyvelerini göreceklerini ifade etti.

Otomobil sektöründe yıllardır üst sıralarda yer alan bu firmaların ortaklıkları sonucu ortaya çıkan geleceğin otomobilleri, şimdiden merak konusunu oluşturmuş durumda.

 

Mercedes
BMW, Audi ile birlikte sürücüsüz otomobil ortaklığında bulunmaya hazırlanan Mercedes, çözümlerini yalnızca otomobille sınırlı tutmayacak gibi gözüküyor.

Kamyon, tır çözümlerinde piyasanın en etkin oyuncusu olan Mercedes, sürücüsüz tır üretme yoluna gitmeyi hedefliyor.

Birleşik Krallık Hükümeti ile ortak çalışılacak projede, Birleşik Krallık ülkeleri özel yollar yapacak, Mercedes sürücüsüz tırlar üretecek.

Birleşik Krallık Parlamentosu’nda onaylanan projenin gerçeğe dönüşmesi için net bir zaman verilmese de, Mercedes’in en iddialı olduğu dalda kullanıcıları çok fazla bekletmeyeceğini söyleyebiliriz.

 


Tron: Legacy
Tron: Legacy bünyesinde Daniel Simon tarafından tasarlanan otomobil, tarihteki “ilk sürücüsüz yarış otomobili” sıfatına sahip olacak.

Roborace adlı otomobil, 186 mph hız ile sürülebilirken, aerodinamik parçaları bünyesinde barındıracak.

DRS, ayarlanabilir spoiler ve hızını arttırarak sollama çözümlerine sahip olacak Roborace’in Formula E 2016-2017 sezonunda yarışması bekleniyor.

Formula’nın elektrikli otomobillerin yarıştığı kategorisi olan Formula E’de izleyenler böylece gelecek sezon sürücüsüz otomobil görecekler.

 

GateWay
Bu maddede sürücüsüz otomobil firmasının girişimi yerine İngiliz Hükümeti’nin girişimleri ile ortaya çıkacak bir projeden bahsediyoruz.

Londra’daki trafik sorununa alternatif bir çözüm üretme arayışında olan yetkililer, şehir içi toplu taşıma hatlarında teknolojiyi kullanmayı deneyecekler.

Proje kapsamında sürücüsüz otobüsler, shuttlelar ve hatta metrolar dahi Londra halkının kullanımında olacak.

Henüz Londra ile sınırlı olan çözümün, İstanbul’a sağlıklı bir şekilde uyarlanabileceğini düşünebilir miyiz?

Kaynak: http://shiftdelete.net/surucusuz-otomobil-teknolojileri-nasil-gidiyor-70390#p=3

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Kimler Online

380 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Üye Girişi

Ziyaretçi Sayısı

Bugün 26

Dün 90

Bu Hafta 376

Bu Ay 1531

Toplam 255612

Trafik Dedektifleri

trafik dedektifleri1

Stajyer Sürücülük Nedir?

Stajyer Sürücülerin Uyması Gerekli Kurallar Nelerdir?

detaylı bilgi için tıklayınız…

Çocuklar İçin

TRT Radyo Programları

Open in new window

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.

Trafik Kaza Haberleri

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com