Yol ışıkları için devrim gibi proje…

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Türk bilim adamlarının çalıştığı projeye göre yol ışıkları LED’li olacak Türk bilim insanları, hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de trafikte emniyet ve konforu artıracak bir akıllı yol aydınlatma kontrol sistemi geliştirmek üzere çalışmalara başladı.

2016 Verimlilik Haftası kapsamında Yaşar Üniversitesinde düzenlenen Aydınlatmada LED Teknolojisi Seminerinde ele alınan sistem, ilk kez İstanbul Kağıthane Cendere yolunda uygulanacak.

BAKANLIK DESTEK VERİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsü Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil, İTÜ ve İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri Şirketi ortaklığı ile geliştirilen Yol Aydınlatması Otomasyon Sistemlerinde Enerji Verimliliği projesi hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Onaygil, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projede, belirlenen bir yoldan geçen araç sayısı ve araç hızına bağlı olarak aydınlatmanın nasıl olması gerektiğine karar veren bir otomasyon sistemi oluşturulduğunu belirterek "Sistemin en büyük amacı hem trafikte güvenliği hem de enerjide tasarrufu sağlamaktır. Sistemin işlemesi için öncelikle trafik kontrol merkezine bağlı trafik sensörlerinden araç sayısı ve hız bilgileri alınacak. Sonra yol üzerindeki mevcut koşullara uygun loşlaştırma oranlarına karar verilecek. Geliştirilen kontrol sisteminin ilk uygulaması İstanbul Kağıthane Cendere yolunda yapılacak. Sonra şehir içindeki gerçek yol koşullarında kullanılacak. 2017 Şubat ayında tamamlanması planlanan proje aynı zamanda trafik kazalarını azaltmada etkin olabilecek” dedi.

Kaynak: http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/1914952-yol-isiklari-icin-devrim-gibi-proje

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com