ehliyetSürücü belgesi sertifikası alıp ta Emniyet Müdürlüklerinden Ehliyete dönüştürmeyenler için son tarih 29 Mayıs 2015. Daha önceden süresiz olan sertifikalara iki yıl sınırı getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının 29.05.2013 tarih ve 28661 sayıl resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin 45 Maddesinde yer alan "Kursu başarı ile bitiren kursiyerler, sertifikalarını kursun bulunduğu mahaldeki trafik tescil şubelerine, kurs mahallinde trafik tescil şubesi bulunmaması hâlinde ise o yerleşim biriminin bağlı bulunduğu il veya ilçedeki trafik tescil şubesine, sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmek üzere en geç iki yıl içinde başvururlar. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer. Sertifikalar sürücü belgesiyle değiştirilmedikçe karayolunda araç kullanılamaz." denilmektedir.

SERTİFİKA EHLİYET DEĞİLDİR

Sınavlarda başarılı alan adaylar Milli Eğitimden aldıkları sürücü belgesi sertifikası ile araç kullanamazlar. Kullandıkları takdirde ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza işlemi yapılmaktadır.

BU TARİHE DİKKAT !

29 Mayıs 2013 tarihinden önce sürücü sertifikası olan sürücü adaylarının en geç 29.05.2015 tarihinden önce Emniyet Müdürlüklerine giderek Sürücü Belgesine dönüştürmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra sertifikalar geçersiz sayılacaktır. 

Bu tarihten sonra sertifika alan adaylar ise aldığı tarihten itibaren iki (2) yıl içerisinde almak zorundalar. Sertifika süreleri daha önceden süresiz olarak kullanılmaktaydı. 

İlgili Yönetmelik için tıklayınız....