Trafik Kazaları
Trafik Kazaları

Trafik Kazaları (8)

elon musk 4845Elon Musk, araba kazalarının koronavirüs salgınından daha tehlikeli olduğunu düşünüyor. Çin'de ortaya çıkan ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs salgını, bütün dünyada bir panik havası oluşmasına neden olsa da SpaceX'in kurucusu Elon Musk, böyle düşünmüyor.

kazaAB'de ölümlü trafik kazaları son 20 yılda yarıya düşerken, Türkiye'de yüzde 30 arttı. Avrupa Birliği'nde ölümlü trafik kazaları sayısı son 20 yıl içerisinde yarıya düştü.

maket trafik polisiKatıldığı bir toplantıda yaya öncelikli trafik bilinci oluşturacaklarını ifade eden İçişleri Bakanı, maket polis aracı uygulamasının ardından maket trafik polislerine de başlayacaklarını duyurdu. Yol kenarlarına yerleştirilen ve uzaktan bakıldığında gerçekmiş gibi görünen maket trafik araçları bir dönem epey konuşulmuştu.

Otomobillerin direksiyonlarında uzun yıllardır oturuyor olsak da trafik kazaları günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. Peki ilk trafik kazası ne zaman ve hangi sebeple gerçekleşmişti?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin geliştirdiği sistem üzerinde kağıt form doldurularak tutulan keza tespit tutanakları Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge gereğince artık akıllı telefonlardan da doldurulabiliyor.

AVM otoparkındaki kazaya sigorta şirketinin olayın karayolunda meydana gelmediğini gerekçe göstererek zararı karşılamayacağını bildirmesi üzerine şirket aleyhine dava açıldı. Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş ise, "Vatandaş, AVM otoparklarındaki trafik kazalarında sigorta şirketlerinin tuzağına düşmemeli.

TESK Başkanı Palandöken, 'Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan araştırmalarda, trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu nedeniyle gerçekleştiğini belirlendiğini söyledi.  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan araştırmalarda, son 3 yılda trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu kullanımı nedeniyle meydana geldiğinin tespit edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığından, 10 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 122 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ile geçen yılın Kurban Bayramı tatilleri karşılaştırıldığında pik saatlerde karayollarındaki araç yoğunluğunda yüzde 20 oranında artış meydana geldi.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com