Paten ,bİsİklet,kay Kay SÜrÜcÜlerİn Trafİktekİ DoĞ - Trafik Forum

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

Paten ,bİsİklet,kay Kay SÜrÜcÜlerİn Trafİktekİ DoĞ

Daha
9 yıl 1 ay önce #161 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW

SÜRÜCÜLER TARAFINDAN SERGİLENEN DOĞRU VE YANLIŞ DAVRANIŞLARIN BELİRLENMSİ
BİSİKLET,PATEN,KAY KAY GİBİ ARAÇLARI KULLANANLARIN GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE İLGİLİ DOĞRU VE YANLIŞ DAVRANIŞLAR

TRAFİKTE ARAC SÜRÜCÜLERİN DOĞRU VE YANLIŞ HAREKETLERİ

Araç sürücülerin doğru ve yanlış hareketlerin belirlenmesinin en büyük kaynak olarak trafikte insan unsuru olan yaya,yolcu ve sürücülerin can ve mal güvenliklerin sağlamak için oluşturan trafik kurallardır. Acaba bu davranışlar nelerdir açıklayalım;

-Trafik işaretlemelerinden düşey işaretlerden olan trafik ışıklarında araç sürücülerin kırmızı ışıkta durması sarı ışıkta hazırlanması ,yeşil ışıkta sağına soluna bakıp geçmesi doğru davranışlardır.Fakat bazı sürücülerin başka sürücülerin haklarını gasp ederek kırmızı ışıkta geçmeleri,kimseye ait olmayan sarı ışıkta geçmeleri sürücülerin trafikte yapmış olduğu yanlış davranışıdır.Araç sürücülerin Aynı kategori içersinde bulunan Trafik işaretleri ile Yatay işaretlemelerden yol çizgileri ile geçit çizgilerini uymaları doğru davranış bunları uymamaları ise yanılış davranıştır.
-Araç sürücülerin Karayollu trafiğin akışını ve şerit takip kurallarını uymaları doğru davranıştır.sürücülerin kendi araçların karayolu trafiğin akışı ve şerit takiplerinde izleyecek kuralları uymamaları yanlış davranışlardır.
-Trafiğin tanzimi ve denetlemesi ile görevli olana trafik polislerin ikazlarını sürücüler tarafından uymaları doğru davranış ve uymamaları ise trafikte yanlış davranışlar içersinde bulunmaktadır.
-Araç sürücülerin araçların hızlarını Trafik kanunda belirtilen limitlerin üzerinde sürmeleri yanlış davranıştır.Sürücüler araçların hızlarını trafik kanunda belirtilen hız limitleri içersinde kullanarak ve araçların hızlarını yük,yol,teknik,görüş şartlarına göre ayarlamaları ,takip mesafesini uyarak sürmeleri doğru bir davranıştır.
-Araç sürücüleri dönüşlerde sinyal vererek ve dönüş kuralları (Doğrultu değiştirme Manevralarını) uyarak hareket etmeleri doğru davranıştır.Sürücüler bunlara uymadıkları taktirde trafikte yanlış hareketleridir.
-Sürücülerin geri geri gitmeleri,geri dönüşleri yanında duraklama ve park edilen araçların yanından çıkarken kurallara riayet etmeleri doğru bir davranıştır.
-Araç sürücülerin öndeki aracı geçme,arakadaki araca yol verme ,geçiş üstüne haiz araçlara yol verme ile ilk geçiş hakkını riayet etmeleri sürücülerin trafikte yapmış oldukları doğru bir harekettir.
-Sürücülerin park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekleri ve yaya Kaldırımı araçları park etmeleri ,Farlarını ve ışıklarını gereksiz yere ve kurallara aykırı kullanmaları trafikte sürücülerin yapmış olduğu yanlış harekettir.
-Araç sürücülerin Alkollü ve uyuşturucu madde ile araç sürmemeleri,sürücülerin emniyet kemerin Takması ,Geçmenin yasak olan yerlerde geçmeyerek Trafik kazasına karışmış olan sürücülere yardım etmeleri ve trafik kazasını polise bildirmeleri, Trafikte araç sürücülerin yaptıkları doğru bir davranıştır.
-Araç sürücülerin Karayolunda kamunun rahatını ve huzurunu bozacak şekilde ve can,mal güvenliğini tehlikeye sokacak zarar verecek şekilde ışıklı ve sesli ,emniyetsiz(park,sinyal ,korna,fren ..vb)
Su ve çamur benzerlerini sıçratarak ,atarak,dökerek,sigara kül ve izmarit veya başka şeyleri yola atıp dökerek,
Hatalı Yükleme yapmaları,Yayalara korkutarak ve şaşırtarak araç sürmeleri ve Özel amaçlarla keyfi veya kasıtlı davranışlara bulunmak suretiyle yaya veya taşıt trafiğinin can ve mal güvenliğini ihlal ederek veya tehlikeye düşürerek ,cep telefonu kullanarak ve yüksek sesle müzik dinleyerek seyir halinde bulunarak tedbirsiz ve saygısızca davranışlarda bulunmaları araç sürücülerin trafikte yapmış oldukları yanlış hareketlerdir.
Yazan :İsmail Hakkı ERGÜN
Trafik Güvenliği Öğretmeni

Trafikte Sürüclerin 17 Yanlış İnanış Hareketleri

Usta sürücü düştüğü problemden kazasız sıyrılmayı bilir!
Otobanda tamam ama, şehir içinde emniyet kemeri takılmayabilir!
Arkada oturanlar için emniyet kemeri takmak gereksizdir!
Lastik havalarını düşük tutarsak, hem daha iyi tutunur, hem de daha konforlu olur!
Sıcak havada, lastiğin ısınmasını dengelemek için lastik havaları indirilir!
Yağmurda inik lastik daha az kayar!
Direksiyon saate göre 10'u 10 geçe tutulur!
En iyi koltuk pozisyonu, sürücünün en rahat ettiği pozisyondur.
Motorlu araçlar lastiğin üzerinde gider!
Ani frenlerde önce frene basıp, durmaya yakın debriyaja basarsak, motor kompresyonundan faydalanıp daha kısa mesafede dururuz!
ABS (Antiblokaj Fren Sistemi) mekanik frene göre çok daha kısa mesafede durdurur!
Mekanik freni olan bir otomobilde fren pedalını pompalayarak daha kısa mesafede durulabilir!
Doğru takip mesafesi hızın yarısıdır!
Yanlış! Bu yöntem kullanışlı olmamakla birlikte, hata payı yüksektir. İdeal takip mesafesi (kuru havada) 2 saniye arkadan takip etmektir. Yağışlı havalarda veya yük durumunda bu süre 3-4 saniye olmalıdır.
Dörtlü ikaz (flaşör) tünele girince yakılır!
Gündüz kısa farları yakmak trafiktekilerin gözünü alır!
Çocukları uyarmak için korna çalınır!
Yanlış! Çocukları uyarmak için koma çalınmaz! Koma onların paniğe kapılıp beklenmedik bir reaksiyon vermelerine yol açar, En iyisi iyice yavaşlamak ve gerekirse durmaktır
Yoğun siste en iyi gitme yöntemi dörtlü ikazları yakmamaktır!
Yanlış! Yoğun siste en iyi gitme yöntemi hiç gitmemektir. Çünkü siste daha iyi gören Sürücü yoktur, daha çok risk alan sürücü vardır. Görüş mesafesi yeterliyse siste sarı camlı gözlükler takılarak, sis lambalarını ve kısa farları yakmak, sileceklerinizi çalıştırmak, yerin kayganlaştığını dikkate alarak, takip mesafesini artırmak ve sollama yapmamak daha güvenli yol almanıza yardımcı olur
(Kaynak Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu)

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİN YANLIŞ VE DOĞRU HAREKETLERİ

Bisiklet sürücüleri Trafiği çıkarken Güvenli Donamlı Bisikletle çıkmaları doğru bir Harekettir .Bisiklet sürücüsünün r hareket haline geçmeden önce Başını geriye çevirerek arkasını kontrol etmesi ve kolla işaret vermesi ile kolla dönüş işareti vermesi trafikte doğru bir davranıştır.
Bsisklet sürücülerin bisikletlerini yolun en sağ tarafından sürmesi,el işaretleri önceden vererek sağa ,sola dönüş yapacağını arkadan gelen sürücülere belirtmesi trafikte doğru bir harekettir.
Bisiklet sürücülerin yaya kaldırımında bisiklet sürmeleri,iki kişi bisiklete binmeleri,ellerini ve ayaklarını bırakarak bisiklet sürmeleri,taşıtlara asılarak bisiklet sürmeleri,Direksiyona(Gidona)Torba,File asarak sürülmesi,Bisikletin önüne veya arkasına eşya yüklenmesi ,Direksiyon(Gidona)tek elle kullanması,yolda yan yan bisiklet sürülmesi,Kumlu veya topraklı yolda hızla dönmek ,hızla giderek ön frene sıkmak ,Uzun etekle bisiklet sürmek Pedalı yere dik bulundurmak,yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçerken bisikletten inmeden geçmek ,Araçlarla yarış yapmak ve hızlı bisiklet sürmek,saygısızca ve akrobasi davranışlarda bulunmak ile öndeki bisikletle arasındaki mesafenin en az bir bisiklet boyu kadar bulundurmamak Bisiklet sürücülerin trafikte yapmış oldukları yanlış hareketlerdir.

KAYKAY SÜRÜCÜLERİN TRAFİKTE YAPTIĞI DOĞRU VE YANLIŞ HARKETLER
-Kaykay sürücülerin Trafiğin tehlikeli ve yoğun olduğu yollarda kaymamaya özen gösterilmeleri Doğru bir harekettir.
-Kaykay sürücülerin Özellikle rampada kayarken dizlik, dirseklik ve kask takmamaları yanlış bir harekettir.
-Kaykay sürücüleri Yapılacak hareketlerin seçiminde kabiliyet ve tecrübe durumu göz önünde bulundurulmaları doğru bir harekettir.
- Kaykay sürücüleri Rampada aynı anda birden çok kişi kaymaları yanlış bir harekettir.
- Kaykay sürücüleri Uygun kıyafet ve ayakkabı seçmeleri doğru bir harekettir.
- Kaykay sürücüleri Yokuş aşağı kontrolsüzce ve hızla kayımaları yanlış bir harekettir.
-Kaykay sürücüleri Başkalarının rahatsız olabileceği ve kalabalık ortamlarda kaymaları yanlış bir davranıştır.
PATEN SÜRÜCÜLERİ TRAFİKTE YAPTIĞI DOĞRU YANLIŞ HAREKETLERR
Patent sürücülerin , kask, dizlik, eldiven, kaval kemiği koruyucu, dirseklik gibi malzemeleri takmamaları yanlış bir harekettir.
Paten sürücüleri yan yana birlikte kayarak ve parklarda gezenlere tehlike Yaratmaları ve yayalara öncelik tanımamaları yanlış bir harekettir.
Paten sürücüleri Trafik uyarıları ve diğer Uyarıları duyabilmek için kulaklıkla müzik dinlememek doğru bir harekettir.
Paten sürücüleri Paten kaymadan önce Bağcık ve kayışları kapadıktan sonra yoklamaları ,Tekerlekleri ve onları sabitleyen vidaları kontrol etmeleri yanı sıra Uygun kıyafet kaymaları doğru bir harekettir.
Paten sürücüleri Yokuş aşağı kontrolsüzce ve hızla kayımaları yanlış bir harekettir
Paten sürcüleri -hava karardıktan sonra kaymayın, zorunluysanız parlak kıyafetler giymeleri doğru bir harekettir.
Paten sürücüleri -trafiğin aksi yönünde kaymaları , -kuru ve temiz yerlerde kaymaları, hızınızı her zaman kontrol edebileceğiniz seviyeye artırmaları Trafikte yaptıkları doğru bir davranıştır.

Yazan :İsmail Hakkı ERGÜN
Trafik Güvenliği Öğretmeni

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Sayfa oluşturma zamanı: 0.265 saniye

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com