Başbakan müfettiş görevlendirme yetkisini devretsi - Trafik Forum

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

Başbakan müfettiş görevlendirme yetkisini devretsi

Daha
7 yıl 11 ay önce #236 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Başbakan müfettiş görevlendirme yetkisini devretsin !
Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin Basın sözcüsü Halis Kahraman,Megakent İstanbul'da 3 bin 800 müfettişe ihtiyaç duyulmasına, üstelik aday da olmasına rağmen yeni fahri trafik müfettişi seçilmediğini ve görevlendirme yapılmadığını belirterek,Başbakan Davutoğlu'nun müfettiş adaylarının görevlendirme onay yetkisini, İçişleri Bakanı'na devretmesini istedi.

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin Basın sözcüsü Halis Kahraman, Megakent İstanbul'da 3 bin 800 müfettişe ihtiyaç duyulmasına, üstelik aday da olmasına rağmen yeni fahri trafik müfettişi seçilmediğini ve görevlendirme yapılmadığını, ülke genelinde ise trafik denetiminde görev almak isteyen yüzlerce müfettiş adayının görevlendirme beklediğini belirterek, Başbakan Davutoğlu'nun müfettiş adaylarının görevlendirme onay yetkisini, İçişleri Bakanı'na devretmesini istedi.

Dernek Basın sözcüsü Halis Kahraman'ın BİMER başbakanlık iletişim merkezi aracılığıyla, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletilmesini istediği istek ve önerisini içeren 11.5.2016 tarihli ve 555333 numaralı başvurusunda şu ifadeler yer aldı :

"İstanbul'da görev üstlenen Fahri Trafik Müfettişiyim.Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin Basın sözcüsü görevini de yürütüyorum.

İstanbul'da görevli Fahri trafik Müfettişi sayısı yetersiz..Trafik konusunda duyarlı, büyükşehirlerdeki kuralsızlığın önüne geçmek isteyen çok sayıda insan var.
Ancak buna rağmen, yeni fahri trafik müfettişi adaylarına görevlendirme onayı verilmiyor.

Oysa yasa, trafikteki motorlu araç sayısının binde 2'si kadar trafik müfettişi olmasını öngörüyor.2016 Mayıs başı itibariyle; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi verilerine göre; İstanbul'da trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı 3 milyon 735 bin 665. Yani İstanbul'da yaklaşık 7 bin 400 Fahri Trafik Müfettişi (FTM) olması gerekiyor. Oysa bu rakam sadece 3 bin 600.

Megakent İstanbul'da 3 bin 800 müfettişe ihtiyaç duyulmasına, üstelik aday da olmasına rağmen yeni fahri trafik müfettişi seçilmiyor ve görevlendirme yapılmıyor..

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığını üstlendiği Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan seçildiği 2014 yılının Ağustos ayından bu güne kadar geçen 20 aylık süreçte "Başbakan'ın işlerinin yoğun olduğu " gerekçesiyle hiç toplanmadı..

Oysa yasa, bu kurulun yılda en az 2 kez toplanmasını öngörüyor..O zaman Başbakan, kurula başkanlık edemiyorsa, fahri trafik müfettişi adaylarının görevlendirme onay yetkisini, İçişleri Bakanı'na devretmesi daha uygun olacaktır..

Adaylar arasında doktor, bankacı,öğretmen,avukat, gazeteci, asker gibi çeşitli meslek gruplarına mensup insanlar var.Hepsi de adaylarda aranan şartları taşıyor.Fahri Trafik müfettişlerinin devlete hiçbir külfeti yok.Ne maaş alıyorlar ne de sigorta gibi talepleri var, tamamen gönüllüler ordusu..

Ülke genelinde, trafik denetiminde görev almak isteyen yüzlerce müfettiş adayı görevlendirme bekliyor.Başbakan'ın müfettiş adaylarının görevlendirme onay yetkisini, İçişleri Bakanı'na devretmesiyle, sorun çözülecektir..

Böylece, yeni fahri trafik müfettişleri ihtiyaç duyulan il ve ilçe merkezlerinde görev yapmaya başlayacaklar.Böylece, müfettişler trafikte kural tanımayan magandalar ile mücadele edecekler,trafik düzeninin sağlamasına katkıda bulunacaklar, trafik suçu işleyenler de böylece hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır..

Bu önerimin, Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından değerlendirilerek, hayata geçirilmesini istiyorum.. "
www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Sayfa oluşturma zamanı: 0.211 saniye

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com